porto-santiago.reismee.nl

Laatste dag Portugal

Vandaag lopen we de laatste dag in Portugal nadat we gisterenavond nog heerlijk hebben kunnen kletsen met mensen uit Letland Italië Duitsland en USA. Wat een bond gezelschap en vooral jonge mensen die maanden er voor uittrekken om hier de Camino te gaan lopen. De herberg bood alles wat je nodig had. Een heerlije hangmat en een verkoelend zoutbad voor de vermoeide voeten. Verder kon je alles wat een keuken te bieden heeft gebruiken inclusief bier wijn en yoghurt en kon je een donatie geven in het daarvoor bestemde potje. Te gek dus wat een service. Voor de route vandaag hebben we gekozen om de kust te verlaten en via de rivier Rio Minho het binnenland van Portugal in te trekken naar de grensplaats Valenca. Het was een prachtige route door de dorpen met rechts van ons de bergen en aan de overkant van de rivier het Spaanse binnenland welke we morgen bereiken om via Tui Spanje in te trekken. Daar verheug ik dan ook weer op om weer tortilla te eten wat in Portugal niet op de menukaart stond. We zijn nu dus in Valenca zijn weer fris gewassen en klaar voor de dagelijkse cerveca/vino tinto. Tom heeft ook al een beetje last van de voetjes en heb hem dan voor de pijn maar een softijs gegeven.

Gr Jo en Tom

René

Fijn om te lezen dat alles voorspoedig gaat

Charlie

Hi mannen,
De gezelligheid kan niet op!
Toch weer leuke dingen meegemaakt en weer nieuwe mensen leren kennen,
Alles nog aan boord verneem ik!
Veel plezier en succes 🍀 toppers 👍🤛🏿

Lou

Mooi geschreven, lijkt mij een mooie natuur/omgeving, vandaag bij Jaenette geweest ze heeft goed gegeten een tosti boterham in de handen en een stuk vlaai op gegeten en kop thee helemaal gedronken. Verder afwisselend huilen en lachen, zat wel nog in de rolstoel, maar verder gaat het redelijk.

Marian

Weer een prachtig verhaal.
Dit neemt jullie niemand meer af. Wat een humor😂😂 dat ijsje voor Tom.Pijnlijke voetjes en die knieën van jou dan?
Geen last meer van? Maak er weer een gezellige avond van.Succes voor morgen.👋👋

Gonnie

Ho Jo En Tom het is genieten van jullie belevenissen .en geweldig mooie foto’s .en waar een ijsje al troost kan bieden geniet van jullie en een fijne voetbal avond?…

Fleur

Leuk jullie verhaal weer te lezen. En prachtige foto's!! Zonnetje schijnt ook lekker zo te zien. Zet m op!

Annie

Leuk dat jullie het vol houden met de pijntjes en leuke mensen hebben leren kennen geniet nog maar fijn verder

Ellie

Hallo, fijn dat jullie zo genieten van alles op de camino. De gesprekken met de pelgrims die je tegenkomt, de mooie omgeving, de goede verzorging. Geweldig. En morgen weer tortilla. Heerlijk. Echt genieten wat jullie doen. Ga zo door. Buen Camino

Miny

Mooi die foto’s en ondanks de pijntjes is het toch genieten voor jullie 🍀👍😎succes voor morgen maar weer

Monique

Hopelijk morgen geen pijnlijke voeten meer

Miranda en Ramon

Geweldige foto's op de route.
En goed om te lezen dat ook bij zo'n jonge knaap de voetjes gaan voelen.
En die Spaanse tortilla's zijn inderdaad iets om je op te verheugen.
Buen Camino

Gerard

Beste Jo en Tom, vandaag heb ik de tijd genomen om jullie verslagen te lezen.Echt leuk om zo te kunnen volgen waar jullie mee bezig zijn.Hopelijk vallen de lichamelijke ongemakken mee en kunnen volop genieten van deze bijzondere reis. Gr. ook namens Peggy en Myrthe, Gerard